föreläsningar

High Stakes erbjuder en rad föreläsningar, workshops, stödsamtal och coachning som utbildning och hjälp för unga. Vi anordnar även utbildningar och föreläsningar för organisationer och vuxna som arbetar med barn och ungdomar. Vi finns tillgängliga i Malmö med omnejd och allt vårt stöd är gratis.

Vill du boka in oss? Kontakta oss här eller mejla oss direkt på hej@highstakes.se

Vi håller föreläsningar, workshops, stödsamtal och coachning för unga och personal som jobbar med unga


Föreläsningar

Ett samtal om pengaspel (ca 60 min)
Allt fler unga lockas till spelandet, men få vet hur spel faktiskt fungerar. Vad är spel och hur är de uppbyggda? Hur kommer det sig att ”huset alltid vinner” och hur tjänar spelbolagen egentligen sina pengar? I detta samtal talar vi om spel om pengar och dess konsekvenser på ett enkelt och relaterbart sätt.

Ett samtal om skärmspel (Gaming) (ca 60min)
Skärm- och datorspel (gaming) är en vanlig hobby bland unga. Skärmspel har flera positiva aspekter, men kan också gå till överdrift om den som spelar har svårt att kontrollera sitt spelande. Under detta samtal talar vi om skärmspel och de negativa konsekvenser ett överdrivet spelande kan ha för unga samt vilka beteenden man ska vara extra uppmärksam på.

Varför blir man beroende? (ca 60min)
Det finns många olika former av beroende och missbruk. Allt från spel- och narkotikaberoende till överdrivet användande av sociala medier. I detta samtal pratar vi om hur vår hjärna fungerar, varför vi blir beroende, vilka varningstecken vi ska vara uppmärksamma på och hur man kan ta sig ur det.

Informationskväll för anhöriga (ca 60 min)
Hur vet vi om någon i vår närhet har spelproblem? Under denna informationskväll pratar vi om spelmissbrukets symtom och hur vi kan lära oss att bli uppmärksamma på och känna igen varningstecknen. Vi talar också om vad spel är och vilka tankar och känslor en spelare upplever under spelets gång.


Utbildningar och workshops

Utbildningar till personal som jobbar med unga
Vi erbjuder utbildningar för all personal som arbetar med unga. Under vår utbildning går vi igenom hur vi identifierar spelproblem och hur vi kan hantera och hjälpa dem som fallit in i ett spelmissbruk. Vi visar också hur vi kan arbeta förebyggande för att förhindra att fler unga hamnar i spelproblem.

Workshops
Vi erbjuder workshops som syftar till att skapa bättre förståelse för hur spel fungerar. Under workshopen får deltagarna testa olika spel där slumpen och vanliga tankefel uttrycks och demonstreras på ett praktiskt, lättillgängligt och pedagogiskt sätt.


Stöd och coachning

Är du ung och vill prata med någon om ditt eller någon annans spelande?
Hos oss kan du få personligt stöd för att lära dig hur du kan ta kontroll över din situation. Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte där vi pratar mer.

Arbetar du med unga och vill lära dig mer om hur du kan jobba mot spelproblem?
Vi erbjuder mentorskap och coachning till personal som arbetar med unga i form av utbildningar och stöd för hur ni kan hantera ungdomar som har hamnat i, eller befinner sig i riskzonen för att utveckla spelproblem.